Welkom in het Anderrijk

Bobbaan

Met 60 km/u naar beneden. Wow! Kun jij de bobbaan bedwingen? Je suist door de bochten, de wind glijdt langs je gezicht.

De baan is glibberig en glad, maar jij kunt het aan. Nog een paar bochten…

De Bobbaan: lekker bibberen zonder sneeuw!

*De Bobbaan is niet geopend tijdens de Winter Efteling als het vriest.

Fata Morgana

Stap in het bootje en reis mee door de Wondere Wereld van 1001 nachten. Diep verborgen in het Oosterse paleis wachten glanzende schatten. Maar pas op!... Eerst moet je langs wilde dieren en vaar je door duistere sloppen.


Gelukkig, het wordt weer lichter. Het gejammer wordt minder en de Oosterse muziek wordt luider. Je bent in het hart van het paleis. Kijk daar… buikdanseressen met wiegende heupen. Even voel je je als Ali Baba, dan sluiten de deuren zich weer.Fata Morgana: is het echt of een luchtspiegeling?

 

Panda Droom

De Panda heeft een droom. In zijn droom zien alle mensen hoe wondermooi de natuur is. Reis met Panda mee en bekijk de Noordpool, de oceaan en het oerwoud. Zet je 3D-bril maar op… Wow!! Wat, ziet alles er zo echt uit… Voel jij ook opeens de wind? Het zal toch niet? Het lijkt wel of ik het water van de oceaan kan voelen. Onvergetelijk en indrukwekkend.

In 2002 werd Panda Droom officieel geopend door Prins Bernhard. Deze attractie is in nauwe samenwerking gerealiseerd met het Wereld Natuur Fonds. Panda Droom was een geschenk aan de bezoekers bij het 50-jarig bestaan van de Efteling.

 

Piraña

Vanaf de kant ziet deze familieattractie in Incastijl er al prachtig uit. Kijk, er is een waterval en de rivier slingert rustig langs mooie struiken en bomen.

Hier wil je in! Je stapt in je bootje en rustig vaar je naar… Een stroomversnelling! Whaaaa, niks rustig tochtje, je tolt en draait en lijkt te botsen. En die mooie waterval?

Oh jee… Als dat maar goed gaat! De Piraña heeft je te pakken! Hoe kom je straks het bootje uit? Nat of kletsnat?

 

  *De Piraña is niet geopend tijdens de Winter Efteling.

Spookslot

Kom maar binnen! Hier is het donker en kil. Niet echt gezellig? Dat klopt, je bent in het Spookslot.

 

Je krijgt de kriebels en kippenvel en doet de ene na de andere macabere ontdekking. Grote griezels… Dat lijkt wel een… Brrr… Je keel voelt nu toch wel wat droog aan. Dapper slik je je angst weg.

 

Vooruit… Het is ook wel lekker spannend. Dan beweegt er een sarcofaag… Pffff het begint nu echt te spoken…

 

 

Attractieparkfans
Voor Fans, Door Fans