Themagebied: Berlin

De geur van zoete wafels hangt in de lucht en swingende melodieën strelen je oren.

 Het Berlijn van begin 1900 spreidt zijn charme uit over Phantasialand. Met stucwerk versierde romantische bouwwerken sieren de promenade waarover je door het park flaneert.

De gouden twintiger jaren  ontwaken opnieuw als je langs de authentieke gebouwen wandelt om de  indrukwekkende entree van de schouwburg te betreden, maar ook wanneer je  binnenstapt in de unieke wintertuin.

Drago

Hij is groot, hij is van van goud en hij is verheven. De voorname Drago is een van de laatsten van de oude Drakenmonarchie.

Geen  wonder dat hij het eerwaardige Berlin als nieuwe woonplaats heeft  uitgekozen. De prachtige straat met de met stucwerk versierde huizen en  het grote Kaiserplatz zijn immers als het ware voor hem gemaakt, hier  kan hij zich stralend aan zijn onderdanen vertonen.

Bolles Flugschule

De motoren draaien, langzaam stijgt de dubbeldekker op, gevolgd door andere vliegmachines. Een zeppelin zweeft door de lucht.

In Bolles vliegschool gaat voor kleine piloten een droom in vervulling. Tijdens de vliegles in het Berlijnse luchtruim gaat het vrolijk op en neer.

Bolles Riesenrad

Rustig zweven de sprookjesachtige gondels door de hemel van Berlijn. Schitterende versieringen en kleuren doen de harten van de kleine prinsjes en prinsesjes sneller kloppen.

Vanuit Bolles   reuzenrad biedt de wereld van een heel romantische aanblik. de kinderen  zijn letterlijk en figuurlijk in de wolken!

Dampfkarussell

Op de rug van een houten paard of achterover leunend in een knus  rijtuig, word je door het grootste stoomcarrousel van Europa meegevoerd naar die goede oude tijd. De carrousel is niet alleen de grootste van Europa, maar telt ook nog eens twee verdiepingen! Met prachtige muziek op de achtergrond van het draaiorgel, in de prachtige straat van Berlin, laat zowel jong als oud zich betoveren.

Beleef de  nostalgische rit die meteen na binnenkomst in Phantasialand zijn  op-en-top karakteristieke, nostalgische charme uitstraalt.

Wellenflug

Midden op de Kaiserplatz kunt u Berlijn vanuit de lucht aanschouwen. U vliegt tot hoog boven de toppen van de bomen. Lucht en water bundelen hun krachten en nemen u mee voor een fascinerende vlucht. U wordt achtervolgd door de steeds hoger reikende waterfonteinen! Groot en klein zijn gecharmeerd van deze spetterende rit.

Hoog boven Berlijn beleeft u de magie en de kracht van deze bruisende elementen.

Das Verrükte hotel Tarrüff

Mijn hemel, waar was hier ook alweer de uitgang? Excuses voor de   verwarring dames en heren maar dit is ‚Das verrückte Hotel Tartüff’, de wereld op zijn kop!

Zoals het hoort bij een mooi hotel heeft u uitzicht  op de prachtige boulevard en het traditionele theater ‚Wintergarten’ en  bent u in de buurt van de ‚Kaiserplatz’ met de ‚Wellenflug’ en ‚Maus au  Chocolat’. Hét nieuwe adres in Berlijn heeft zijn poorten geopend.

Ga  mee op sightseeing tour door het hotel met 27 ietwat vreemde kamers  verdeeld over 3 verdiepingen!

Maus au Chocolat

Midden in Berlijn is de nood hoog, want in de keizerlijke taartenfabriek lopen muizen rond! Zelfs de beste muizenverdelger Oskar Koslowski lukt het niet de muizenbende te verjagen! Nu bent u aan de beurt!

Er zit niks anders op dan u te bewapenen met een slagroomspuit en de strijd met de brutale muizen aan te gaan.

Attractieparkfans
Voor Fans, Door Fans