Attractiepark

Hier is een overzicht van alle attractie's

Big Wheel

Ontspannen kun je tijdens de doorlopende tour van opwinding met een rit in de gigantische Big Wheel. Het unieke uitzicht reikt tot ver buiten het Park en in het Sauerland.

Blauer Drache

Neem plaats op de achterkant van de Blue Dragon en beleef een snelle wiebelende rit.  

Capt'n Crazy

Stap in en ga met Kapitein Crazy op een te gekke reis. Naast het typische schommelen van het schommelende schip,Draait het schip ook rond zijn eigen as! De reis zou dus iets spannender kunnen worden!  

Devil's Mine

Ze groeven te diep! Waag je in de oude goudmijn en ontdek hun geheimen, je moed zal worden beloond met een snelle ritervaring.  

Dark Raver

Het is er donker, in het onderzoeklab van de indianenstam, maar pas op dat als je helemaal je evenwicht en oriëntatie verliest!  

FORT FUN L.A.B.S.

Onze kinderen groeien tegenwoordig op in een gedigitaliseerde samenleving en wordt een groot deel van de vrije tijd door gebracht met tv kijken of met het spelen van computerspelletjes. Vooral via de console of smartphone de noodzaak om een ​​steeds hoger niveau in het spel realiseren. Maar wat als men de digitale verleiding omzet in een kracht en zo de kinderen worden gemotiveerd om meer te bewegen?Dit is nu mogelijk in onze FORT FUN L.A.B.S.! Er wordt technologie gecombineerd met lichaamsbeweging en plezier op verschillende interactieve speelplaatsen en op deze marnier de verschillende motorieke, sociale en cognitieve vaardigheden getraind. Voor de kinderen is het ongeacht de leeftijd nooit saai, omdat door de verschillende niveaus die de spellen kennen, en daardoor steeds een moeilijker niveau bieden, en hen in staat stelt om nieuwe uitdagingen, grenzen te verleggen en zo te groeien boven zichzelf. De speeltoestellen zijn eveneens zeer geschikt voor kinderen met een beperking omdat ze zich kunnen bewegen in het gebied, bijvoorbeeld in een rolstoel.  

AirObot

Deze sensationele attractie is met een hoogte van 12m en futuristische wapens uit de FORT FUN L.A.B.S. blikvanger. Deze interactieve rijervaring is een klasse apart omdat de 12m hoogte moet worden overwonnen door trapkracht op een pedaal. Maak je geen zorgen: wie het niet lukt om de volledige 360 graden te draaien, kan ook hulp krijgen van een motor. Welke gondel bereikt als eerste het doel? Ontdek het zelf!  

Crash

 Deze 'drop n Twist Tower" is met een vrijeval van 10 meter een echt spannende ervaring voor de hele familie.  

Fono

Heb je altijd al eens muziek willen mixen als een echte DJ? Dat je kunt met FONO! Het ziet er niet alleen uit als een echte DJ booth, maar beschikt ook over veel van de klassieke kenmerken. Koppel je telefoon aan en mix gewoon met je eigen liedjes een mooie mix. Dan kan het feest pas echt beginnen!  

Memo

MEMO bestaat uit zeven spel kolommen, elk met voorzien van een LED aanraakscherm. Door op het scherm, vergelijkbaar met een smartphone of tablet te drukken wordt deze geactiveerd en de actie beginnen! Laat je fantasie de vrije loop en ontdek nieuwe verassende manieren om de verschillende games te maken.

Sona

Onder de boog van een geïntegreerde jukebox, ligt een tapijt met nummers die elk hun eigen effect hebben. Vergelijkbaar met een hinkelbaan. Afhankelijk van de modus kunt je met je de juiste dans proberen te dansen of je geheugen te trainen bij de "code kraken" en zo bewijzen dat je slim bent. Je kunt zelfs een echte dance battle ervaren. Dit is ook mogelijk dankzij de geïntegreerde muziekspeler!  

Sutu

Sutu is een interactieve doelwand met 16 drukgevoelige gebieden. Schiet met een voetbal op deze want en het frame van de LED-lampjes gaan branden. Speel tegen de Sutu doelwant of het vorm teams om tegen elkaar te spelen. Wie heeft de hardste schot? Wie maakt zijn eigen vak het vaakst? Of wil je gewoon normaal voetballen? Dan maakt gebruik van Sutu doelwant als een goal.   

Imagination Playground

Hier maak je kennis met een nieuw mobiel speel systeem, dat voorziet in een systeem dat geometrisch eenvoudige structuren die overeenkomen met de diversiteit van de speeltuin die voor de kinderen te ontdekken zijn. Hier kunnen de kleintjes zich als echte ontwikkelaar of uitvinder voelen wanneer ze bijvoorbeeld hun eerste eigen robot te bouwen.  

Erlebnis­parcours

Lukt het je om tot de kern van dit complex te komen, er leiden meerdere wegen door een buitengewone doolhof. Met een oppervlakte van 160 vierkante meter en twee niveaus is de weg door deze labyrintische structuur onder de knie te krijgen met behulp complexe technische apparatuur, touw hindernissen die je moet beheersen en laat je niet afleiden door een ene of de andere verrassing in de vorm van speciale effecten.  

FoXDome

Maak deel uit van een interactief indoor avontuur en overwint de angst voor ruimte, tijd en je eigen verbeelding! Dankzij speciale 3D-brillen bevind je je midden in een spannende videogame en met je lasergun kunt je op speciale targets schieten en je zo meten met vrienden! Maar let op: in deze speciale stoelen kun je G krachten tot 2G ervaren en door licht en wind effecten wordt de hele ervaring nog intenser!  

FUN-Xpress

De FUN - Xpress brengt je met alle comfort die je maar kunt wensen van uit de vallei naar het bovenste gedeelte van het park en weer terug.

(was buiten gebruik)

FunnyFuxBau

FunnyFuxBau, een unieke overdekte attractie met de eerste 4Cross Laser Race van Europa! Ben jij zo slim en snel als een vos en vindt jij de snelste weg door dit avontuurlijke laser doolhof om uit eindelijk aan te komen in funnys ongebruikelijke onderkomen?

Kid's Place

Hier bieden we de kleintjes een groot plezier! Attracties speciaal gemaakt voor kinderen nodigen ze uit om te ontdekken en bied de rest van de familie de mogelijkheid om een ​​pauze te nemen. mis vooral niet de grote poppenkast met al je park helden!

Marienkäfer­bahn

Met een flits gaat de kleine familie achtbaan met op lieveheersbeestje lijkende karretjes door het middel van een kleine Sauerländer naaldbos en neemt onder tussen een aantal strakke bochten. Rijplezier voor jong en oud.  

Old McDonald's

Old McDonald nodigt je uit. Voel jezelf als een boer en rij met je grote trekker door het Sauerland.  

Rio Grande

Ga mee op reis door hevige stroomversnellingen, langs watervallen en wervelingen door een Mexicaans landschap.  

Rocky Mountain Rallye

Stap in de "ROCKY MOUNTAIN RALLY" die geeft je de kans om in een klassieke Amerikaanse sportwagen door het spannende landschap van de Canadese Rockies te rijden.Zelfs de alle jongste mogen hier achter het stuur.

Santa Fé Express

Een originele Amerikaanse Western Railroad stoomtrein, die zich uit de USA werd geïmporteerd en vertegenwoordigt een van de blikvangers van Fort Fun. De trein route loopt zowel door het park als de Sauerlandse bossen.De reistijden worden gedurende de zomer afgestemd met de show "Gold Rush Creek Yukon".

(was buiten gebruik) 

Secret Stage of Horror

Deze mysterieuze spook trein leidt u door de nieuwe schuilplaats Jackie Moon's.Zal er een ontsnapping mogelijk zijn?

Speed Snake

Tijdens deze spectaculaire rit op de rug van een slang leidt deze je in een razend tempo voorbij water, aarde en neemt je mee hoog door de lucht.  

Trapper Slider

De "Trapper SLIDER" Loopt via een 1,3 km lang spoor met vele bochten door de Sauerlandse bossen van de berg af. Beleef spannende avonturen op je weg naar de finish.

Wellenflieger

Vlieg mee in deze ketting carrousel en ga mee te grote hoogte en geniet van het uitzicht.  

Wild Eagle

Heb je altijd al een als een vogel over de vallei van FORT FUN willen vliegen? Deze ervaring kun je krijgen als je mee vliegt met de "Wild Eagle".

Hier voor geld een bijbetaling van € 1 p.p.

Wachttijd loopt wegens de lage capaciteit erg snel op. 

Wild River

Iedereen die het aandurft om deze wilde rivier te veroveren, moet een aantal hindernissen overwinnen, deze leiden je onder anderen naar de magische onderwaterwereld van Atlantis. Een bijzonder hoogtepunt is: de korte maar snelle val van de waterval.

YuKan Raft

Geïnspireerd door de spannende kanotochten door de wilde wateren van de rivier de Yukon: onze nieuwe attractie "Yukan Raft" je moet proberen je oriëntatie niet te verliezen wanneer je weer een keer over de kop gaat door het water. of wanneer je met je hoofd over een brullende waterval naar beneden gaat.    

Attractieparkfans
Voor Fans, Door Fans